Social Impact

Besides doing research I have actively being involved in various social projects, these including giving public talks and presentations, participating in radio programs, and writing media articles. I have been involved in the founding of the first CSA project in Finland, and actively participated in various local food initiatives around the country.
Media articles
Kallio, G. (2011) Ruuan pitäisi maksaa enemmän, Taloussanomat, 12/2011 (The Finnish Economic Newspaper: Cheap food)
Kallio, G. & Mäenpää, P. (2014) Ruokapiirit – vaihtoehdosta valtavirtaan? Herttoniemen ruokaosuuskunta. 8/2014 (Community Supported Agriculture -blog: Food collectives – from margin to mainstream?)
Kallio, G. (2013) Arvojemme mukaista ruokaa. Helsingin seurakuntayhtymä, Uskotoivorakkaus-blogi, 10/2013 (Lutheran Church -blog: The value of our food)
Kallio, G. (2012) Vastuullisuus on täynnä arvovalintoja, Näkökulma-blogi, 1/2012 (Kesko Retail Store Chain -Blog: The place for values in Corporate Social Responsibility)
Radio and television
Yhteisöpellolla talkoohenki on kunniassa”, Kuningaskuluttaja, Yleisradio, 25.8.2011 (Community Supported agriculture in Finland, interviewed in a television program, Finnish Broadcasting Company)
Teemailta: Vaihtoehtoinen ruokakori”Yleisradio, 4.11.2011 (Alternative food basket, Radio interview, Finnish Broadcasting Company) 
“Hävikkiruoka-paneelikeskustelu”Yleisradio, 3.9.2016 (A panel discussion on food waste, Recorded Radio Program, Finnish Broadcasting Company)
Public talks and presentations
Invited speaker, University of Helsinki, Ruralia Institute (10/2014) “Ruokapiirit – yhteisöllistä ruuanhankintaa”, METKA-seminaari, Elintarvikeosaajien verkostoiltapäivä III Jäljitettävyyden eri tasot elintarvikeketjussa, Seinäjoki, 23.10.2014 (Food collectives in Finland – communal way of procuring food)
Invited speaker, Workcamp of Service Civil International (SCI), the Finnish Branch (06/2014), “Community Supported Agriculture in Finland” (in English), Helsinki, 20.6.2014.
Invited speaker, National Food Fair, Expo and Convention Centre (04/2014), “Ruokapiiritoiminta tutkimuksen silmin”, Ruokapiiritreffit, Helsinki, 12.4.2014 (Food Collectives as a new form of local food exchange) 
Invited speaker, Professional Educational Day, Lutheran Church (02/2013) “Arvojemme mukaista ruokaa”, Keskustelusarja: ‘Mitä syöt? Ruokatuotannon etiikka ja ruoan teologia.’ Tuomiokirkon Krypta, 13.2.2013 (The ethics of global and local food production)
Invited speaker, Aino Studia Generalia, Aalto University, “Ethics and sustainability of global food systems” (in English), Helsinki, 13.10.2011